sastojci
- 500 g pilećeg filea
- 2 žlice maslinova ulja
- 50 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 200 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 400 g krumpira
- 1 veća rajčica
- 0.5 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog vlasca
- sol
- papar
Način pripreme
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezan luk i kratko ga pržite da postane staklast.
Dodajte na kockice narezane mrkvu i celer, protisnuti češnjak, piletinu narezanu na kockice i sve kratko pržite.
Umiješajte krumpir narezan na kockice, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu bez koštica, prelijte toplom vodom da prekrije sadržaj (oko 1,2 l). Kad juha zakuha, posolite je, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta.
Gotovu juhu pospite peršinom i vlascem te poslužite toplu.
U juhu možete dodati i drugo povrće – cvjetaču, grašak, kelj i sl.