Pileća juha s povrćem

sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 50 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 400 g krumpira
  • 1 veća rajčica
  • 0.5 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezan luk i kratko ga pržite da postane staklast.

02

Dodajte na kockice narezane mrkvu i celer, protisnuti češnjak, piletinu narezanu na kockice i sve kratko pržite.

03

Umiješajte krumpir narezan na kockice, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu bez koštica, prelijte toplom vodom da prekrije sadržaj (oko 1,2 l). Kad juha zakuha, posolite je, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta.

04

Gotovu juhu pospite peršinom i vlascem te poslužite toplu.

U juhu možete dodati i drugo povrće – cvjetaču, grašak, kelj i sl.

podijeli