sastojci
- 400 g pilećeg filea
- 80 g luka
- 400 g sjeckane rajčice
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 kokošja kocka
- 1 manja jalapeno papričica
- 50 g korijena celera
- 60 g mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 0.5 vezice svježeg korijandra
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 0.5 žličice čilija u prahu
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 avokado
- sol
- papar
Način pripreme
U lonac na dvije žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno narezane luk i jalapeño papričicu, sitno naribane mrkvu i korijen celera te protisnuti češnjak i pržite oko 5 minuta. Zalijte sa 75 ml vode i na laganoj vatri pirjajte dok povrće ne omekša. Ako bude potrebno, dolijte još malo vode.
Kad povrće omekša, dodajte sjeckanu rajčicu, kokošju kocku, koncentrat rajčice, čili, kim, 500 ml vode, posolite, popaprite i pustite da zakuha. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte oko jedan sat.
Za to vrijeme pileće filee narežite na komade, posolite ih i pospite krupno mljevenim paprom. Ispržite ih u dobro zagrijanoj tavi na preostalom maslinovu ulju pa ih dodajte u juhu.
Kuhajte još 30-ak minuta pa uklonite s vatre. Dodajte oguljeni avokado narezan na kockice, umiješajte krupnije nasjeckani korijandar, pospite krupno mljevenim paprom i poslužite.
Uz ovu juhu odlično prijaju pečene tortilje.