sastojci

  • 400 g slanutka (konzerva)
  • 200 g buće
  • 250 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol
  • papar
  • 1 grančica majčine dušice

Način pripreme

01

Buču ogulite, odstranite sjemenke, narežite na kocke. Na 50 ml maslinovog ulja pirjajte sjeckani crveni luk 20 minuta, dodajte sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte buču narezanu na kocke, nastavite pirjati, podlijte s malo temeljca, prokuhajte.

02

Dodajte slanutak i temeljca da je povrće pokriveno, prokuhajte, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i paprom, kuhajte 2 – 3 minute. Pikantirajte juhu preostalim maslinovim uljem, dekorirajte grančicom majčine dušice, poslužite.

podijeli