sastojci
- 400 g slanutka (konzerva)
- 200 g buće
- 250 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 80 ml maslinovog ulja
- 1 l povrtnog temeljca
- sol
- papar
- 1 grančica majčine dušice
Način pripreme
Buču ogulite, odstranite sjemenke, narežite na kocke. Na 50 ml maslinovog ulja pirjajte sjeckani crveni luk 20 minuta, dodajte sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte buču narezanu na kocke, nastavite pirjati, podlijte s malo temeljca, prokuhajte.
Dodajte slanutak i temeljca da je povrće pokriveno, prokuhajte, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i paprom, kuhajte 2 – 3 minute. Pikantirajte juhu preostalim maslinovim uljem, dekorirajte grančicom majčine dušice, poslužite.