sastojci

  • 350 g lisičarki
  • 200 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 50 g slanine
  • 30 g svinjske masti
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 30 ml maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • 1 grančica svježeg timijana
  • sol, papar

Način pripreme

01

Luk i slaninu narežite na kockice i popržite na masti da luk dobije zlatnožutu boju. Dodajte kockice krumpira i kuhajte 15 minuta miješajući uz postupno dodavanje temeljca.

02

Lisičarke (300 g) popecite na maslinovom ulju, začinite solju i paprom. Dodajte lisičarke na krumpir, dodajte temeljca da je pokriveno, prokuhajte 5 minuta, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, nastavite kuhati 2 – 3 minute na laganoj vatri.

03

Razmutite kiselo vrhnje s par žlica vruće juhe i umiješajte u juhu kad ugasite vatru. Preostale lisičarke sotirajte na maslacu, začinite solju, paprom i sjeckanim listićima timijana.

04

Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte u sredinu malo sotiranih gljiva, dekorirajte timijanom i poslužite.

Birajte što svježije gljive kako biste bili sigurni u njihovu ispravnost.

podijeli