Krem juha od celera i krumpira s orasima

sastojci

  • 300 g celera
  • 300 g krumpira
  • 200 g crvenog luka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1-1.2 l povrtnog temeljca
  • sol
  • 150 g oraha

Način pripreme

01

Na maslinovu ulju pirjajte crveni luk grubo narezan na kocke 10-ak minuta. Krumpir i celer ogulite, narežite na kocke, dodajte na luk, dodajte i listiće maslaca, podlijte s malo temeljca, miješajte da maslac emulgira. Posolite i kuhajte na laganoj vatri postupno podlijevajući temeljcem (900 ml). 

02

Kad povrće omekša, usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljac do željene gustoće, potom dodajte vrhnje, prokuhajte i ugasite vatru. Juhu poslužite uz dodatak grubo sjeckanih oraha.

Orahe prije malo tostirajte na suhoj tavi kako bi pustili bogatiju aromu.​

podijeli

Proizvodi iz recepta