sastojci
- 600-700 g pilećih prsa
- 250 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina
- 80 g crvenog luka
- 120 g fusilla
- 60 g pšeničnoga grisa
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- sol, papar
- Listići svježeg bosiljka
Način pripreme
01
Odvojite kožu i kosti s pilećih prsa. Očistite mrkvu, celer, peršin i luk.
02
Stavite u lonac pileće kosti i kožu, prelijte litrom vode, dodajte mrkvu,celer, peršin i luk, posolite i kuhajte juhu 20 minuta.
03
Posebno u slanoj vodi skuhajte fusille.
04
Meso usitnite.
05
Maslac sobne temperature pjenasto razmutite, dodajte jaje, gris, usitnjeno meso i sol pa ostavite da odstoji 10 minuta.
06
Oblikujte okruglice od oko 20 grama.
07
Juhu procijedite i u nju zakuhajte mesne okruglice (kuhajte ih 10 minuta), dodajte fusille i narezanu mrkvu, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.