Juha s mesnim okruglicama

sastojci

  • 600-700 g pilećih prsa
  • 250 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 80 g crvenog luka
  • 120 g fusilla
  • 60 g pšeničnoga grisa
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca
  • sol, papar
  • Listići svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Odvojite kožu i kosti s pilećih prsa. Očistite mrkvu, celer, peršin i luk.

02

Stavite u lonac pileće kosti i kožu, prelijte litrom vode, dodajte mrkvu,celer, peršin i luk, posolite i kuhajte juhu 20 minuta.

03

Posebno u slanoj vodi skuhajte fusille.

04

Meso usitnite.

05

Maslac sobne temperature pjenasto razmutite, dodajte jaje, gris, usitnjeno meso i sol pa ostavite da odstoji 10 minuta.

06

Oblikujte okruglice od oko 20 grama.

07

Juhu procijedite i u nju zakuhajte mesne okruglice (kuhajte ih 10 minuta), dodajte fusille i narezanu mrkvu, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.

podijeli