Juha s kozicama i gljivama

sastojci

  • 500 g kozica
  • 300 g šampinjona
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 čili papričice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 manji luk
  • 1 stapka limunske trave
  • 100 g cherry rajčica
  • 50 ml ocijeđenog soka limete
  • 1 žličica šećera
  • 50 ml mlijeka (ili kokosova mlijeka)
  • 0.5 vezice svježeg korijandra
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kozice očistite od ljuski tako da ostanu samo čisti repovi, a gljive očistite i narežite. Čili papričice prerežite, maknite koštice i sitno nasjeckajte.

02

U posudu stavite pileći temeljac, dodajte protisnuti češnjak, sitno narezani luk, narezanu limunsku travu i zagrijte do vrenja. Kratko prokuhajte pa dodajte kozice, šampinjone, čili papričice, narezane rajčice, sok limete, šećer, sol i crni papar. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

03

Pred kraj dodajte mlijeko, a ako bude potrebno, i vode i soli. Poslužite toplu juhu posutu nasjeckanim korijandrom.

Juha je ljuta i kisela, pa dodajte šećera ovisno o tome koliko kiselu juhu želite

podijeli