sastojci
- 500 g kozica
- 300 g šampinjona
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 čili papričice
- 2 češnja češnjaka
- 1 manji luk
- 1 stapka limunske trave
- 100 g cherry rajčica
- 50 ml ocijeđenog soka limete
- 1 žličica šećera
- 50 ml mlijeka (ili kokosova mlijeka)
- 0.5 vezice svježeg korijandra
- sol
- papar
Način pripreme
Kozice očistite od ljuski tako da ostanu samo čisti repovi, a gljive očistite i narežite. Čili papričice prerežite, maknite koštice i sitno nasjeckajte.
U posudu stavite pileći temeljac, dodajte protisnuti češnjak, sitno narezani luk, narezanu limunsku travu i zagrijte do vrenja. Kratko prokuhajte pa dodajte kozice, šampinjone, čili papričice, narezane rajčice, sok limete, šećer, sol i crni papar. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
Pred kraj dodajte mlijeko, a ako bude potrebno, i vode i soli. Poslužite toplu juhu posutu nasjeckanim korijandrom.
Juha je ljuta i kisela, pa dodajte šećera ovisno o tome koliko kiselu juhu želite