sastojci
- 400 g koromača
- 1 grančica korijandra
- 100 g mesa kozica
- 60 g gljiva, najbolje orijentalnih
- 80 g mini rajčice
- 1 svježi peperoncino
- 400 ml jogurta
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1 češanj češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
Način pripreme
Koromač narežite na rezance i pirjajte na maslinovu ulju 5 minuta, dodajte sitno nasjeckani češnjak pa ga kratko pržite (1 minutu), samo da zabijeli. Potom dodajte pola količine kosanog korijandra, podlijte temeljcem i kuhajte 5 minuta.
Posolite i kratko miksajte štapnim mikserom (da ostanu vidljivi komadići koromača) pa ostavite na stranu 10 minuta.
Jogurt razmutite sa 100 ml juhe da se ne stvore grudice kad ga budete stavili u juhu. Dobivenim jogurtom legirajte juhu.
U međuvremenu, meso kozica posolite i ispržite na maslinovu ulju.
Ako koristite svježe gljive, ispržite ih kao i kozice, a ako imate suhe gljive, namačite ih 10 minuta u vodi i takve dodajte pred kraj kuhanja u juhu.
Juhu razdijelite u zdjelice, dodajte sotirane gljive (ako nisu već u juhi), kozice, polovice mini rajčica i kolutiće peperoncina. Pospite listićima korijandra.