Juha s koromačem, korijandrom i kozicama

sastojci

  • 400 g koromača
  • 1 grančica korijandra
  • 100 g mesa kozica
  • 60 g gljiva, najbolje orijentalnih
  • 80 g mini rajčice
  • 1 svježi peperoncino
  • 400 ml jogurta
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Koromač narežite na rezance i pirjajte na maslinovu ulju 5 minuta, dodajte sitno nasjeckani češnjak pa ga kratko pržite (1 minutu), samo da zabijeli. Potom dodajte pola količine kosanog korijandra, podlijte temeljcem i kuhajte 5 minuta. 

02

Posolite i kratko miksajte štapnim mikserom (da ostanu vidljivi komadići koromača) pa ostavite na stranu 10 minuta. 

03

Jogurt razmutite sa 100 ml juhe da se ne stvore grudice kad ga budete stavili u juhu. Dobivenim jogurtom legirajte juhu.

04

U međuvremenu, meso kozica posolite i ispržite na maslinovu ulju. 

05

Ako koristite svježe gljive, ispržite ih kao i kozice, a ako imate suhe gljive, namačite ih 10 minuta u vodi i takve dodajte pred kraj kuhanja u juhu. 

06

Juhu razdijelite u zdjelice, dodajte sotirane gljive (ako nisu već u juhi), kozice, polovice mini rajčica i kolutiće peperoncina. Pospite listićima korijandra.

podijeli