Copyright (c) 2021 Tia Sulaksono/Shutterstock. No use without permission.

Juha s cvjetačom, kukuruzom i prepeličjim jajima

sastojci

  • 40 ml maslinova ulja
  • 50 g luka
  • 150 g krumpira
  • 50 g rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • 300 g cvjetače
  • 250 g kuhanog kukuruza
  • 1 l mesnog temeljca
  • 10 prepeličjih jaja
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličice kurkume
  • 2 žlice nasjeckanih listića peršina

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite ga 3 minute.

02

Potom dodajte nasitno narezani krumpir, nasjeckanu rajčicu i protisnuti češnjak.

03

Nakon minutu dodajte cvjetaču narezanu na manje cvjetiće i prelijte mesnim temeljcem.

04

Kad provri, kuhajte još 15 minuta pa dodajte kuhani kukuruz, sol i kurkumu.

05

Posebno u lonac s kipućom vodom stavite prepeličja jaja i kuhajte ih 5 minuta. Potom ih ogulite i dodajte u lonac s juhom.

06

Pospite usitnjenim peršinovim listićima i poslužite.

podijeli