sastojci
- 40 ml maslinova ulja
- 50 g luka
- 150 g krumpira
- 50 g rajčice
- 1 češanj češnjaka
- 300 g cvjetače
- 250 g kuhanog kukuruza
- 1 l mesnog temeljca
- 10 prepeličjih jaja
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice kurkume
- 2 žlice nasjeckanih listića peršina
Način pripreme
01
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite ga 3 minute.
02
Potom dodajte nasitno narezani krumpir, nasjeckanu rajčicu i protisnuti češnjak.
03
Nakon minutu dodajte cvjetaču narezanu na manje cvjetiće i prelijte mesnim temeljcem.
04
Kad provri, kuhajte još 15 minuta pa dodajte kuhani kukuruz, sol i kurkumu.
05
Posebno u lonac s kipućom vodom stavite prepeličja jaja i kuhajte ih 5 minuta. Potom ih ogulite i dodajte u lonac s juhom.
06
Pospite usitnjenim peršinovim listićima i poslužite.