Juha od špinata i koprive

sastojci

  • 400 g špinata
  • 400 g mlade koprive (zamjena može biti peršin ili menta)
  • 80 ml ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol, češnjak u granulama
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 8 prepeličjih jaja

Način pripreme

01

Kuhajte prepeličja jaja ne duže od 4 minute, odložite u hladnu vodu, pustite da se potpuno ohlade pa tek tada ogulite. Očistite špinat i grubo narežite. Listiće koprive odvojite od stabljike i narežite. Zagrijte ulje, dodajte špinat i koprive, kratko pirjajte, zalijte temeljcem, začinite solju i češnjakom u granulama, kuhajte 5 minuta. Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte u svaku dva kuhana jaja, u sredinu stavite žlicu kiselog vrhnja, dekorirajte listićem koprive, poslužite uz tamni kruh.

Osim češnjaka u granulama pred kraj kuhanja možete nakratko dodati lovorov list.

podijeli