sastojci
- 400 g špinata
- 400 g mlade koprive (zamjena može biti peršin ili menta)
- 80 ml ulja
- 1 l povrtnog temeljca
- sol, češnjak u granulama
- 60 g kiselog vrhnja
- 8 prepeličjih jaja
Način pripreme
Kuhajte prepeličja jaja ne duže od 4 minute, odložite u hladnu vodu, pustite da se potpuno ohlade pa tek tada ogulite. Očistite špinat i grubo narežite. Listiće koprive odvojite od stabljike i narežite. Zagrijte ulje, dodajte špinat i koprive, kratko pirjajte, zalijte temeljcem, začinite solju i češnjakom u granulama, kuhajte 5 minuta. Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte u svaku dva kuhana jaja, u sredinu stavite žlicu kiselog vrhnja, dekorirajte listićem koprive, poslužite uz tamni kruh.
Osim češnjaka u granulama pred kraj kuhanja možete nakratko dodati lovorov list.