
sastojci
- 300 g repova škampa
- 150 g repe
- 200 g riže
- 1 mrkva
- 1 režanj češnjaka
- 1 ljutika
- 150 g oljuštenog boba
- 2 žlice djevičanskog maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Izvadite meso repa škampa iz oklopa i uklonite crnu traku iz unutrašnjosti, operite ih i ocijedite te osušite kuhinjskom krpom i razrežite na 2-3 dijela.
Mrkvu očistite i narežite na kolutiće. Bob prelijte vrelom vodom, ocijedite ga i skinite mu kožicu. Stavite u lonac repu narezanu na kockice, mrkvu, češnjak i oprani bob te dodajte 1,5 l vode. Stavite lonac na vatru, pustite da zakuha, posolite, popaprite i kuhajte 20 minuta.
Popirjajte ljutiku na ulju, dodajte škampe i pirjajte dok ne porumene. Dodajte škampe u juhu i kuhajte još 5 minuta.
Poslužite vruće.
Proizvodi iz recepta
