sastojci

  • 300 g repova škampa
  • 150 g repe
  • 200 g riže
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 ljutika
  • 150 g oljuštenog boba
  • 2 žlice djevičanskog maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Izvadite meso repa škampa iz oklopa i uklonite crnu traku iz unutrašnjosti, operite ih i ocijedite te osušite kuhinjskom krpom i razrežite na 2-3 dijela.

02

Mrkvu očistite i narežite na kolutiće. Bob prelijte vrelom vodom, ocijedite ga i skinite mu kožicu. Stavite u lonac repu narezanu na kockice, mrkvu, češnjak i oprani bob te dodajte 1,5 l vode. Stavite lonac na vatru, pustite da zakuha, posolite, popaprite i kuhajte 20 minuta.

03

Popirjajte ljutiku na ulju, dodajte škampe i pirjajte dok ne porumene. Dodajte škampe u juhu i kuhajte još 5 minuta.

04

Poslužite vruće.

podijeli