sastojci
- 500 g fileta lososa
- 500 g krumpira
- 50 g mrkve
- 140 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 lovorov list
- 150 ml bijelog vina
- 800 ml ribljeg temeljca
- 50 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 2 limuna
- sol, šareni papar
- 1-2 grančice
- svježeg peršina
Način pripreme
Losos narežite na kocke i nakapajte sokom 1 limuna.
Na maslacu pirjajte sitno nasjeckan luk, kad uvene, zabijelite nasjeckan češnjak. Dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte bijelim vinom.
Kuhajte 3 – 4 minute da se alkohol reducira, posolite, dodajte lovorov list i prelijte temeljcem. Kad povrće omekša, dodajte kocke lososa i kuhajte 5 minuta.
Prelijte vrhnjem i prokuhajte. Juhu pospite grubo narezanim listićima peršina, začinite po želji svježe mljevenim paprom i poslužite uz krišku limuna.
Za kuhanje koristite suho bijelo vino koje će najbolje istaknuti aromu jela.