Juha od lososa s krumpirom i mrkvom

sastojci

  • 500 g fileta lososa
  • 500 g krumpira
  • 50 g mrkve
  • 140 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 150 ml bijelog vina
  • 800 ml ribljeg temeljca
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 limuna
  • sol, šareni papar
  • 1-2 grančice
  • svježeg peršina

Način pripreme

01

Losos narežite na kocke i nakapajte sokom 1 limuna. 

02

Na maslacu pirjajte sitno nasjeckan luk, kad uvene, zabijelite nasjeckan češnjak. Dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte bijelim vinom. 

03

Kuhajte 3 – 4 minute da se alkohol reducira, posolite, dodajte lovorov list i prelijte temeljcem. Kad povrće omekša, dodajte kocke lososa i kuhajte 5 minuta. 

04

Prelijte vrhnjem i prokuhajte. Juhu pospite grubo narezanim listićima peršina, začinite po želji svježe mljevenim paprom i poslužite uz krišku limuna.

Za kuhanje koristite suho bijelo vino koje će najbolje istaknuti aromu jela.

podijeli