sastojci
- 500 g kestena
- 100 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 20 g maslaca
- 1 l povrtnog temeljca
- malo muškatnog oraščića u prahu
- sol
- papar
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme
Kestene zarežite, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 min. Pečene kestene izvadite i još vruće lagano pritisnite (kuhinjskom krpom da ne opečete ruke), skinite ljusku i pokožicu. Nekoliko kestena odvojite za posluživanje.
Zagrijte maslac te na njemu popržite sitno nasjeckan luk pa dodajte nasjeckan češnjak. Zalijte temeljcem, dodajte očišćene kestene, papar, muškatni oraščić, posolite i kuhajte oko 20 min.
Zatim sve usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru te umiješajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte. Toplu juhu poslužite s kuhanim kestenima ili poprženim kockicama kruha.