Juha od kestena


sastojci

  • 500 g kestena
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 1 l povrtnog temeljca
  • malo muškatnog oraščića u prahu
  • sol
  • papar
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Način pripreme

01

Kestene zarežite, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 min. Pečene kestene izvadite i još vruće lagano pritisnite (kuhinjskom krpom da ne opečete ruke), skinite ljusku i pokožicu. Nekoliko kestena odvojite za posluživanje.

02

Zagrijte maslac te na njemu popržite sitno nasjeckan luk pa dodajte nasjeckan češnjak. Zalijte temeljcem, dodajte očišćene kestene, papar, muškatni oraščić, posolite i kuhajte oko 20 min.

03

Zatim sve usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru te umiješajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte. Toplu juhu poslužite s kuhanim kestenima ili poprženim kockicama kruha.

podijeli

Proizvodi iz recepta