sastojci

  • 450 g kuhanog i ocijeđenog graha
  • 400 g bundeve
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 0.25 žličice papra
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1 žličica kurkume
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica bučinog ulja

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte očišćenu bundevu narezanu na kockice i pirjajte 5 minuta. Dodajte papar, dimljenu papriku, đumbir i povrtni temeljac te kuhajte 15 minuta. Dodajte grah i kurkumu pa kuhajte još 10 minuta. Uz juhu poslužite integralni kruh i u svaki tanjur nakapajte par kapi bučinog ulja.

Juhu možete djelomično ispasirati pomoću štapnog miksera.

podijeli

Proizvodi iz recepta