sastojci
- 450 g kuhanog i ocijeđenog graha
- 400 g bundeve
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 0.25 žličice papra
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 žličica đumbira u prahu
- 1 žličica kurkume
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica bučinog ulja
Način pripreme
01
Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte očišćenu bundevu narezanu na kockice i pirjajte 5 minuta. Dodajte papar, dimljenu papriku, đumbir i povrtni temeljac te kuhajte 15 minuta. Dodajte grah i kurkumu pa kuhajte još 10 minuta. Uz juhu poslužite integralni kruh i u svaki tanjur nakapajte par kapi bučinog ulja.
Juhu možete djelomično ispasirati pomoću štapnog miksera.