sastojci
- (za 4-6 osoba)
- 200 g krumpira
- 350 g cvjetače
- 70 g luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 žličice mljevenog kima
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- papar
- sol
Način pripreme
Krumpir narežite na kockice, a cvjetaču natrgajte na manje komade, prelijte litrom vode i stavite na vatru.
Sitno nasjeckan luk popržite na dobro zagrijanom ulju do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak i nakon toga pomiješajte s juhom.
Posolite, popaprite, dodajte kim i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dobro usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru, dolijte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 5 minuta.
Poslužite toplo posuto croutonima.
Umjesto cvjetače možete upotrijebiti brokulu.