sastojci

  • (za 4-6 osoba)
  • 200 g krumpira
  • 350 g cvjetače
  • 70 g luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 žličice mljevenog kima
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • papar
  • sol

Način pripreme

01

Krumpir narežite na kockice, a cvjetaču natrgajte na manje komade, prelijte litrom vode i stavite na vatru.

02

Sitno nasjeckan luk popržite na dobro zagrijanom ulju do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak i nakon toga pomiješajte s juhom. 

03

Posolite, popaprite, dodajte kim i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dobro usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru, dolijte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 5 minuta.

04

Poslužite toplo posuto croutonima.

Umjesto cvjetače možete  upotrijebiti brokulu.

podijeli