sastojci
- 200 g crvene leće
- 150 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 300 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 100 g korijena peršina
- 80 ml maslinovog ulja
- 1.2 l povrtnog temeljca
- sol, šareni papar
- 5 g mljevene dimljene paprike
- 10 g mikrozelenja
Način pripreme
01
Na maslinovom ulju zažutite sjeckani crveni luk, nakon 5 minuta dodajte ribanu mrkvu, peršin, celer i sjeckani češnjak, popržite i počnite zalijevati temeljcem malo po malo.
02
Kuhajte 10 minuta, miksajte štapnim mikserom, dodajte preostali temeljac i crvenu leću, začinite solju i svježe mljevenim paprom, kuhajte 3 - 5 minuta.
03
Juhu pospite dimljenom paprikom i mikrozelenjem, poslužite uz tople sendviče od sira.