Juha od crvene leće s dimljenom paprikom

sastojci

  • 200 g crvene leće
  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1.2 l povrtnog temeljca
  • sol, šareni papar
  • 5 g mljevene dimljene paprike
  • 10 g mikrozelenja

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju zažutite sjeckani crveni luk, nakon 5 minuta dodajte ribanu mrkvu, peršin, celer i sjeckani češnjak, popržite i počnite zalijevati temeljcem malo po malo.

02

Kuhajte 10 minuta, miksajte štapnim mikserom, dodajte preostali temeljac i crvenu leću, začinite solju i svježe mljevenim paprom, kuhajte 3 - 5 minuta.

03

Juhu pospite dimljenom paprikom i mikrozelenjem, poslužite uz tople sendviče od sira.

podijeli