Juha od češnjaka (s kapancima)

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 3 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 0.5 čajne žlice crvene paprike
  • 1 čajna žlica mješavine začina
  • 1 l vode
  • 0.5 čajne žlice vinskog octa
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica peršina, sjeckanog
  • 50 g pšeničnog glatkog brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 3 žlice ledene vode

Način pripreme

01

Brašno i češnjak kratko propržite na zagrijanom ulju do svijetlosmeđe boje. Maknite s vatre pa dodajte crvenu papriku i mješavinu začina, promiješajte, zalijte vodom te vratite opet na vatru. Nemojte stavljati papriku na prevruće ulje jer će onda biti gorkasta i neće imati lijepu boju. Kad provri, kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri.

02

Kapance pripremite tako da od brašna, jaja, soli i vode umiješate gusto, polu tekuće tijesto. Pripremljeno tijesto preko limenog cjedila protisnite u kipuću juhu, kuhajte nekoliko minuta, a potom maknite s vatre.

03

Umiješajte ocat i vrhnje u juhu, peršinom je pospite neposredno prije nego što ćete je poslužiti.

04

Preporuka: juhu možete poslužiti i s prepečenim kockicama kruha.

podijeli

Proizvodi iz recepta