
sastojci
- 100 g češnjaka
- 150 g crvenoga luka
- 400 g krumpira
- 50 ml maslinova ulja
- 80 g maslaca
- 800 ml povrtnoga temeljca
- sol i šareni papar
Način pripreme
Glavicu češnjaka, zajedno s ljuskom, pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 °C.
Crveni luk narežite na kockice i zažutite ga na maslinovu ulju, a potom dodajte krumpir narezan na kocke i posolite. Dodajte maslac i malo podlijte temeljcem pa, miješajući, kuhajte uz povremeno podlijevanje, dok krumpir ne omekša.
Vrući češnjak istisnite iz ljuske pa ga dodajte na krumpir i podlijte temeljcem da prekrije sve sastojke. Štapnim mikserom usitnite i dodajte onoliko temeljca koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću juhe pa prokuhajte. Gustu juhu poslužite uz svježe mljeveni šareni papar.
Pečenjem češnjaka istaknut će se njegova slatkasta nota.
Proizvodi iz recepta
