Juha od celera, avokada i tikvica

sastojci

  • 400 g celera stabljikaša
  • 400 g tikvica
  • 2 avokada
  • sok 1 limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 500 ml kiselog mlijeka
  • sol, češnjak u granulama
  • listići svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kockice. Na podjednake kockice narežite tikvice. Odvojite četvrtinu tikvica i avokada, marinirajte s par kapi limunovog soka i 20 ml maslinovog ulja.

02

Narežite celer, dodajte preostale kockice tikvice i avokada, dodajte pola mlijeka i blendajte. Dodajte preostalo mlijeko do željene gustoće, začinite solju i češnjakom u granulama.

03

Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte na vrh marinirane kockice avokada i tikvice, pikantirajte preostalim maslinovim uljem i po želji limunovim sokom, dekorirajte listićem svježeg bosiljka i poslužite.

Prije posluživanja juhu dobro ohladite.

podijeli

Proizvodi iz recepta