sastojci
- 400 g celera stabljikaša
- 400 g tikvica
- 2 avokada
- sok 1 limuna
- 100 ml maslinovog ulja
- 500 ml kiselog mlijeka
- sol, češnjak u granulama
- listići svježeg bosiljka
Način pripreme
Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kockice. Na podjednake kockice narežite tikvice. Odvojite četvrtinu tikvica i avokada, marinirajte s par kapi limunovog soka i 20 ml maslinovog ulja.
Narežite celer, dodajte preostale kockice tikvice i avokada, dodajte pola mlijeka i blendajte. Dodajte preostalo mlijeko do željene gustoće, začinite solju i češnjakom u granulama.
Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte na vrh marinirane kockice avokada i tikvice, pikantirajte preostalim maslinovim uljem i po želji limunovim sokom, dekorirajte listićem svježeg bosiljka i poslužite.
Prije posluživanja juhu dobro ohladite.