sastojci
- 300 g crvenog graha (konzerva)
- 150 g svježe crvene paprike
- 1 čili papričica
- 100 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina
- 250 g pelata rajčice
- 150 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 80 ml maslinovog ulja
- 600 ml povrtnog temeljca
- 150 g kiselog vrhnja
- 4 prepeličja jaja
- 15 g soli
- 0.2 g šarenog papra
Način pripreme
Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk, papriku, mrkvu, celer i korijen peršina, kad povrće uvene dodajte sjeckani češnjak, kratko popržite i dodajte pelate. Začinite solju, kuhačom gnječite pelate, zalijte temeljcem da je povrće pokriveno, kuhajte desetak minuta. Dodajte grah i temeljca da je povrće pokriveno, prokuhajte, miksajte štapnim mikserom.
Dodajte temeljca do željene gustoće i sitno sjeckanu čili papričicu, začinite svježe mljevenim paprom, prokuhajte. Razmutite kiselo vrhnje, dodajte par žlica juhe, maknite s vatre i umiješajte vrhnje u juhu (legirajte).
U međuvremenu skuhajte prepeličja jaja, kad voda zakipi kuhajte 1,5 minutu. Prije posluživanja dodajte u sredinu tanjura jaje i dekorirajte listićem peršina.