Gusta povrtna juha s prepeličjim jajima

sastojci

  • 300 g crvenog graha (konzerva)
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 1 čili papričica
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 250 g pelata rajčice
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 4 prepeličja jaja
  • 15 g soli
  • 0.2 g šarenog papra

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk, papriku, mrkvu, celer i korijen peršina, kad povrće uvene dodajte sjeckani češnjak, kratko popržite i dodajte pelate. Začinite solju, kuhačom gnječite pelate, zalijte temeljcem da je povrće pokriveno, kuhajte desetak minuta. Dodajte grah i temeljca da je povrće pokriveno, prokuhajte, miksajte štapnim mikserom.

02

Dodajte temeljca do željene gustoće i sitno sjeckanu čili papričicu, začinite svježe mljevenim paprom, prokuhajte. Razmutite kiselo vrhnje, dodajte par žlica juhe, maknite s vatre i umiješajte vrhnje u juhu (legirajte).

03

U međuvremenu skuhajte prepeličja jaja, kad voda zakipi kuhajte 1,5 minutu. Prije posluživanja dodajte u sredinu tanjura jaje i dekorirajte listićem peršina. 

podijeli