sastojci
- 250 g korijena peršina
- 50 g lista peršina
- 250 g krumpira
- 150 g crvenog luka
- 1 l povrtnog temeljca
- 80 ml maslinovog ulja
- sol, papar
- 40 g pinjola
Način pripreme
Na 60 ml maslinovog ulja pirjajte luk 5 minuta, dodajte korijen peršina narezan na ploške i ploške krumpira. Podlijte temeljcem u nekoliko navrata, kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, povremeno promiješajte.
Dodajte listiće peršina (ostavite nekoliko sa strane za dekoraciju), prokuhajte i izmiksajte juhu štapnim mikserom. Dodajte temeljca do željene gustoće, posolite i kuhajte još 2-3 minute.
U međuvremenu, lagano tostirajte pinjole u tavici. Juhu pikantirajte preostalim maslinovim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite pinjolima, dodajte listić svježeg peršina, poslužite.
Za veću kremoznost juhe možete dodati staviti par žlica vrhnja.