sastojci

  • 600 g govedine
  • 600 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g krumpira
  • 250 g mrkve
  • 150 g graška
  • 150 g rajčice
  • 60 g ječma
  • 20 g koncentrata rajčice
  • 3 g mljevene crvene paprike
  • 20 g soli
  • 1 l mesnog temeljca
  • 60 ml ulja

Način pripreme

01

Meso, krumpir i rajčicu narežite na kocke 2 x 2 cm, mrkvu na kolute, luk sitno nasjeckajte.

02

Na laganoj vatri pirjajte luk 40 minuta, dodajte sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte kocke mesa, miješajte da se meso karamelizira, napravite kuhačom malo mjesta u loncu pa upržite crvenu papriku i koncentrat rajčice, podlijte temeljcem, posolite, kuhajte na laganoj vatri sat vremena.

03

Dodajte u lonac kocke krumpira, ječam i mrkvu, nastavite kuhati još 30 minuta.

04

Sada dodajte grašak i kocke rajčice, provjerite okus i kuhajte još dvadesetak minuta.

podijeli