sastojci
- 600 g govedine
- 600 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 250 g krumpira
- 250 g mrkve
- 150 g graška
- 150 g rajčice
- 60 g ječma
- 20 g koncentrata rajčice
- 3 g mljevene crvene paprike
- 20 g soli
- 1 l mesnog temeljca
- 60 ml ulja
Način pripreme
Meso, krumpir i rajčicu narežite na kocke 2 x 2 cm, mrkvu na kolute, luk sitno nasjeckajte.
Na laganoj vatri pirjajte luk 40 minuta, dodajte sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte kocke mesa, miješajte da se meso karamelizira, napravite kuhačom malo mjesta u loncu pa upržite crvenu papriku i koncentrat rajčice, podlijte temeljcem, posolite, kuhajte na laganoj vatri sat vremena.
Dodajte u lonac kocke krumpira, ječam i mrkvu, nastavite kuhati još 30 minuta.
Sada dodajte grašak i kocke rajčice, provjerite okus i kuhajte još dvadesetak minuta.