Turkish Kara Lahana corbasi - Black Cabbage or Kale Soup.
Copyright (c) 2022 Esin Deniz/Shutterstock. No use without permission.

Gusta juha od kelja i graha

sastojci

  • 50 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g slanine
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 100 g mrkve
  • 300 g krumpira
  • 450 g graha, skuhanog
  • 350 g kelja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 0.25 žličice svježe mljevenog šarenog papra
  • 30 ml maslinova ulja
  • 800 ml povrtnog temeljca

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite nasitno nasjeckani luk, 5 minuta. Dodajte luku slaninu narezanu na sitne kockice pa ih zajedno pržite još 3 minute, uz povremeno miješanje.

02

Nakon toga dodajte protisnuti češnjak, naribanu mrkvu i krumpir narezan na sitne kockice te koncentrat rajčice pa miješajte 2 minute. Zatim u lonac ulijte 200 ml povrtnog temeljca, a nakon 5 minuta pirjanja dodajte grah i narezane listove kelja.

03

Začinite mljevenom paprikom, soli i paprom te prelijte ostatkom povrtnog temeljca i kuhajte na jakoj vatri. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.

podijeli