sastojci
- 50 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 50 g slanine
- 1 žličica koncentrata rajčice
- 100 g mrkve
- 300 g krumpira
- 450 g graha, skuhanog
- 350 g kelja
- 1 žličica soli
- 1 žličica mljevene paprike
- 0.25 žličice svježe mljevenog šarenog papra
- 30 ml maslinova ulja
- 800 ml povrtnog temeljca
Način pripreme
01
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite nasitno nasjeckani luk, 5 minuta. Dodajte luku slaninu narezanu na sitne kockice pa ih zajedno pržite još 3 minute, uz povremeno miješanje.
02
Nakon toga dodajte protisnuti češnjak, naribanu mrkvu i krumpir narezan na sitne kockice te koncentrat rajčice pa miješajte 2 minute. Zatim u lonac ulijte 200 ml povrtnog temeljca, a nakon 5 minuta pirjanja dodajte grah i narezane listove kelja.
03
Začinite mljevenom paprikom, soli i paprom te prelijte ostatkom povrtnog temeljca i kuhajte na jakoj vatri. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.