sastojci
- 1 mrkva
- 300 g krumpira
- 200 g kelja
- 1 stapka celera
- 100 g shii-take gljiva
- 2 češnja češnjaka
- 4 ploške svježeg đumbira
- 1 mladi luk
- 2 žličice svijetlog umaka od soje
- sol
- papar
- 1 žlica sezamova ulja
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 3 jaja
Način pripreme
Narežite mrkvu i stapku celera na ploške, krumpir na kocke, a kelj na rezance.
Dodajte u 1 l uzavrele vode povrće, gljive, nasjeckani češnjak, luk, đumbir, sol, papar i kuhajte 15 minuta.
Zatim dodajte sezamovo ulje, umak od soje i kukuruzni škrob razmućen u malo vode.
Jajima dodajte 2 žlice vode i umutite vilicom. Ugasite vatru i u juhu, uz miješanje, dodajte jaja. Miješajte sve dok juha ne postane prozirna pa je poslužite.
Juhu možete pripremiti na pilećem temeljcu ili joj dodati malo pilećeg mesa narezanog na štapiće.