Domaća juha s jajima i povrćem

sastojci

  • 1 mrkva
  • 300 g krumpira
  • 200 g kelja
  • 1 stapka celera
  • 100 g shii-take gljiva
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 ploške svježeg đumbira
  • 1 mladi luk
  • 2 žličice svijetlog umaka od soje
  • sol
  • papar
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 jaja

Način pripreme

01

Narežite mrkvu i stapku celera na ploške, krumpir na kocke, a kelj na rezance.

02

Dodajte u 1 l uzavrele vode povrće, gljive, nasjeckani češnjak, luk, đumbir, sol, papar i kuhajte 15 minuta.

03

Zatim dodajte sezamovo ulje, umak od soje i kukuruzni škrob razmućen u malo vode.

04

Jajima dodajte 2 žlice vode i umutite vilicom. Ugasite vatru i u juhu, uz miješanje, dodajte jaja. Miješajte sve dok juha ne postane prozirna pa je poslužite.

Juhu možete pripremiti na pilećem temeljcu ili joj dodati malo pilećeg mesa narezanog na štapiće.

podijeli

Proizvodi iz recepta

krumpir-za-kuhanje-vh-3kg.jpg
Krumpir
np-bio-list-celer.jpg
Celerov list