Bistra juha s puno peršina

sastojci

  • 100 g mrkve
  • 60 g korijena celera
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 0.5 vezice nasjeckanog peršina
  • 4 žlice kiselog vrhnja za posluživanje
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 3 žlice pšeničnoga griza
  • 1 jaje
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • sol

Način pripreme

01

Mrkvu i celer narežite na kockice i stavite na zagrijano ulje. Lagano ih ispržite pa ulijte goveđi temeljac. Posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 15-ak minuta. 

02

Jaje razmutite, dodajte prstohvat soli, muškatni oraščić i postupno umiješajte griz da dobijete mekanu smjesu. Pomoću žličica oblikujte knedlice i pažljivo ih spustite u juhu. 

03

Nastavite kuhati na laganoj vatri još 10 minuta. Kad juha bude gotova, obilno je pospite peršinom. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Juha se brzo priprema i pogodna je za sve prilike.

podijeli