sastojci
- 500 g luka
- 250 g celera, stabljike s listovima
- 0.5 žličice soli
- 200 ml vode
- 500 g pelata
- 500 ml povrtnog temeljca
- 250 g svježe crvene paprike
- 250 g kruha, starog 1-2 dana
- 100 g pecorino sira
- 5-6 listova bosiljka
- 4 jaja
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
- 60 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk narezan na trakice i nasjeckani celer, posolite i kratko sotirajte, oko 5 minuta. Dodajte vodu i pirjajte još 5 minuta. Dodajte pelate, prelijte povrtnim temeljcem i kuhajte još 15 minuta.
02
Dodajte papriku narezanu na kockice, pospite bosiljkom i peršinovim listićima, dodajte jedno po jedno jaje pa poklopljeno kuhajte još 5-7 minuta.
03
Kruh narežite na šnite i tostirajte.
04
Prije posluživanja juhu pospite naribanim pecorino sirom i poslužite s tostiranim kruhom.