Tasty vegetable soup with eggs Acquacotta served with homemade bread close-up in a bowl on a wooden table. horizontal
Copyright (c) 2022 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

Acquacotta, tradicionalna toskanska juha

sastojci

  • 500 g luka
  • 250 g celera, stabljike s listovima
  • 0.5 žličice soli
  • 200 ml vode
  • 500 g pelata
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 250 g svježe crvene paprike
  • 250 g kruha, starog 1-2 dana
  • 100 g pecorino sira
  • 5-6 listova bosiljka
  • 4 jaja
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
  • 60 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk narezan na trakice i nasjeckani celer, posolite i kratko sotirajte, oko 5 minuta. Dodajte vodu i pirjajte još 5 minuta. Dodajte pelate, prelijte povrtnim temeljcem i kuhajte još 15 minuta.

02

Dodajte papriku narezanu na kockice, pospite bosiljkom i peršinovim listićima, dodajte jedno po jedno jaje pa poklopljeno kuhajte još 5-7 minuta.

03

Kruh narežite na šnite i tostirajte.

04

Prije posluživanja juhu pospite naribanim pecorino sirom i poslužite s tostiranim kruhom.

podijeli