Zapečena integralna tjestenina s povrćem i sirom

sastojci

  • 400 g integralne tjestenine (pennette rigate)
  • 150 g crvenog luka
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 200 g pancete
  • 200 g edamera
  • 40-60 g maslaca za mazanje posudica
  • sol, papar, češnjak u granulama

Način pripreme

01

Stavite tjesteninu kuhati u kipuću slanu vodu. Narežite pancetu na ploškice, popržite u tavi, dodajte luk narezan na rezance i komadiće crvene paprike. Povrće zajedno popecite, začinite solju, češnjakom u granulama i paprom po želji.

02

Posudice za pečenje premažite maslacem, rasporedite ocijeđenu tjesteninu, pospite ribanim edamerom, dodajte žlicu, dvije povrća i zapecite u pećnici 4-5 minuta na 180 °C.

Osim luka i crvene paprike, za bogatiji okus jela možete koristiti gotovu smrznutu SPAR mješavinu povrća. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta