Zapečena integralna tjestenina s povrćem i sirom
sastojci
- 400 g integralne tjestenine (pennette rigate)
- 150 g crvenog luka
- 150 g svježe crvene paprike
- 200 g pancete
- 200 g edamera
- 40-60 g maslaca za mazanje posudica
- sol, papar, češnjak u granulama
Način pripreme
Stavite tjesteninu kuhati u kipuću slanu vodu. Narežite pancetu na ploškice, popržite u tavi, dodajte luk narezan na rezance i komadiće crvene paprike. Povrće zajedno popecite, začinite solju, češnjakom u granulama i paprom po želji.
Posudice za pečenje premažite maslacem, rasporedite ocijeđenu tjesteninu, pospite ribanim edamerom, dodajte žlicu, dvije povrća i zapecite u pećnici 4-5 minuta na 180 °C.
Osim luka i crvene paprike, za bogatiji okus jela možete koristiti gotovu smrznutu SPAR mješavinu povrća.