Tradicionalni čileanski složenac

sastojci

  • 400 g filea pilećih prsa
  • 300 g kukuruza
  • 100 g crvenog luka
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml mlijeka
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 40 g maslaca
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Zrna svježeg kukuruza kuhajte u mlijeku 15 minuta i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. 

02

Nasjeckani luk popržite na ulju, dodajte piletinu narezanu na kockice pa pržite. Potom zalijte temeljcem, posolite i kuhajte desetak minuta. 

03

Ogulite tvrdo kuhana jaja i narežite ih na ploške. Izmiksajte jaja sa solju i paprom pa umiješajte u mlijeko i kukuruz. 

04

Zagrijte pećnicu na 160 °C, namažite posudu za pečenje maslacem, na dno stavite pirjanu piletinu, zatim jaja narezana na ploške i prelijte kukuruznom smjesom. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici na 160 °C.

Tijekom sezone dozrijevanja kukuruza koristite svježi umjesto zamrznutog. Ovo jelo možete pripremiti i u vatrostalnoj posudi.​

podijeli