Tradicionalni čileanski složenac
sastojci
- 400 g filea pilećih prsa
- 300 g kukuruza
- 100 g crvenog luka
- 200 ml pilećeg temeljca
- 200 ml mlijeka
- 3 tvrdo kuhana jaja
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 40 g maslaca
- sol
- papar
Način pripreme
Zrna svježeg kukuruza kuhajte u mlijeku 15 minuta i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Nasjeckani luk popržite na ulju, dodajte piletinu narezanu na kockice pa pržite. Potom zalijte temeljcem, posolite i kuhajte desetak minuta.
Ogulite tvrdo kuhana jaja i narežite ih na ploške. Izmiksajte jaja sa solju i paprom pa umiješajte u mlijeko i kukuruz.
Zagrijte pećnicu na 160 °C, namažite posudu za pečenje maslacem, na dno stavite pirjanu piletinu, zatim jaja narezana na ploške i prelijte kukuruznom smjesom. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici na 160 °C.
Tijekom sezone dozrijevanja kukuruza koristite svježi umjesto zamrznutog. Ovo jelo možete pripremiti i u vatrostalnoj posudi.