Tortilje s piletinom i paprikom
sastojci
- 8 pšeničnih tortilja
- 600 g pilećeg filea
- 100 g luka
- 3 žlice ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 veća crvena paprika (150 g)
- 1 čili papričica
- 50 ml pasirane rajčice
- sol
- mljeveni crni papar
Umak
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica narezanog vlasca
- sol
- mljeveni crni papar
Način pripreme
Piletinu narežite na manje komade, a papriku na trakice. Na zagrijano ulje stavite sitnije narezan luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte piletinu i nastavite zagrijavati, uz miješanje, dok piletina na dobije lijepu zlatnu boju. Umiješajte papriku, sitnije narezani čili (bez koštica), protisnuti češnjak, sol i papar. Još sve kratko pržite, uz miješanje, da paprika malo omekša. Na kraju umiješajte pasiranu rajčicu, promiješajte i uklonite s vatre.
Pripremite umak od kiselog vrhnja, majoneze, vlasca, soli i papra.
Nadjenite tortilje, savijte ih pa poslužite s umakom.
Tortilje prije pripreme zagrijte da ih lakše savijete