Tortilje s piletinom i paprikom

sastojci

  • 8 pšeničnih tortilja
  • 600 g pilećeg filea
  • 100 g luka
  • 3 žlice ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 veća crvena paprika (150 g)
  • 1 čili papričica
  • 50 ml pasirane rajčice
  • sol
  • mljeveni crni papar

Umak

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • sol
  • mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Piletinu narežite na manje komade, a papriku na trakice. Na zagrijano ulje stavite sitnije narezan luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte piletinu i nastavite zagrijavati, uz miješanje, dok piletina na dobije lijepu zlatnu boju. Umiješajte papriku, sitnije narezani čili (bez koštica), protisnuti češnjak, sol i papar. Još sve kratko pržite, uz miješanje, da paprika malo omekša. Na kraju umiješajte pasiranu rajčicu, promiješajte i uklonite s vatre.

02

Pripremite umak od kiselog vrhnja, majoneze, vlasca, soli i papra.

03

Nadjenite tortilje, savijte ih pa poslužite s umakom.

Tortilje prije pripreme zagrijte da ih lakše savijete

podijeli

Proizvodi iz recepta