Tenfana piletina s rezancima
sastojci
- 1.2 kg piletine (bataci i karabataci)
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 2 žlice mljevene crvene paprike
- 400 ml pilećeg temeljca
- 300 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice škrobnog brašna
- 300 g širokih domaćih rezanaca
- suncokretovo ulje
- sol
- papar
Način pripreme
Pileće batke i karabatke operite i posušite. U dubljoj posudi ugrijati ulje, dodajte komade pilećeg mesa i popecite ga sa svih strana da dobije zlatno žutu boju. Meso izvadite sa strane, a na postojećoj masnoći od pečenja dodajte sitno sjeckani crveni luk, naribanu mrkvu i korijen celera, te pirjajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Dodajte mljevenu crvenu papriku i pirjajte još nekoliko minuta. Vratite u posudu meso, ulijte pileći temeljac i na laganoj vatri kuhajte uz dolijevanje vode po potrebi oko 30 minuta.
U zdjelici izmiješajte kiselo vrhnje i škrobno brašno, te tako dobivenu smjesu umiješajte u umak od kuhanja, začinite solju i paprom i kad zavri maknite s vatre.
U zasebnom loncu s posoljenom vodom skuhajte rezance prema uputi na pakiranju. Kuhanu tjesteninu procijedite i izvadite na tanjure, preko koje poslažite pileće meso i sve lagano prelijte dobivenim umakom.