Teletina s mrkvom i mladim krumpirom alla peka

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 1.2 kg teleće plećke bez kosti
  • 500 g mrkve
  • 600 g mladog krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar iz mlinca
  • grančica ružmarina

Način pripreme

01

Meso narežite na komade, posolite i ostavite da ga sol prožme. 

02

Krumpir operite i prepolovite, mrkvu i luk ogulite i narežite na četvrtine, češnjak lagano rukom ili nožem samo nagnječite. Na dno posude za pečenje stavite meso, a po njemu povrće pa posolite, začinite svježe mljevenim paprom, zalijte bijelim vinom i pola količine ulja. Potom dodajte grančicu ružmarina i pokrijte aluminijskom folijom pa pecite na 180°C. 

03

Nakon 30 minuta pečenja maknite foliju i pecite još 15 minuta da se povrće zažari. 

04

Zatim meso izvadite i stavite na povrće i pecite još 45 minuta, uz jedno okretanje mesa. 

05

Gotovo jelo pokapajte preostalim maslinovim uljem i poslužite.

Meso stavite na dno posude da se lagano grije i da povrće dobije lijepu boju.​

podijeli

Proizvodi iz recepta