Teletina s mrkvom i mladim krumpirom alla peka
sastojci
- 1.2 kg teleće plećke bez kosti
- 500 g mrkve
- 600 g mladog krumpira
- 100 g crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- papar iz mlinca
- grančica ružmarina
Način pripreme
Meso narežite na komade, posolite i ostavite da ga sol prožme.
Krumpir operite i prepolovite, mrkvu i luk ogulite i narežite na četvrtine, češnjak lagano rukom ili nožem samo nagnječite. Na dno posude za pečenje stavite meso, a po njemu povrće pa posolite, začinite svježe mljevenim paprom, zalijte bijelim vinom i pola količine ulja. Potom dodajte grančicu ružmarina i pokrijte aluminijskom folijom pa pecite na 180°C.
Nakon 30 minuta pečenja maknite foliju i pecite još 15 minuta da se povrće zažari.
Zatim meso izvadite i stavite na povrće i pecite još 45 minuta, uz jedno okretanje mesa.
Gotovo jelo pokapajte preostalim maslinovim uljem i poslužite.
Meso stavite na dno posude da se lagano grije i da povrće dobije lijepu boju.