sastojci

  • 800 g telećeg filea
  • 200 g patlidžana
  • 150 g crvene paprike
  • 150 g zelene paprike
  • 150 g žute paprike
  • 150 g rajčice
  • 100 g mladog luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • grančica timijana
  • 100 g luka
  • 20 ml maslinova ulja
  • 200 g suhih šljiva
  • 20 ml šljivovice
  • 200 ml soka od šljiva
  • 100 ml crnog vina (cabernet sauvignon)

Način pripreme

01

Meso očistite od žilica, narežite na medaljone debljine 3 cm, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.

02

U međuvremenu napravite chutney. Sitno nasjeckani luk pirjajte 10 minuta na 20 ml maslinova ulja, dodajte šljive prerezane popola pa pržite 2 minute. Potom podlijte šljivovicom, flambirajte, a plamen ugasite vinom i polako kuhajte uz 2 - 3 podlijevanja sokom od šljiva dok ne dobijete gustoću džema (15 - 25 minuta).

03

Povrće narežite na kocke, mladi luk na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela. Na pola količine maslinova ulja pržite 30 sekundi bijeli dio luka pa dodajte papriku i pržite 1 minutu. Zatim dodajte patlidžan i pržite 2 minute pa dodajte rajčicu i zeleni dio luka, začinite solju i paprom pa sve pržite oko 5 minuta.

04

Istovremeno, u tavi na preostalom ulju pržite 5 minuta medaljone sa svake strane.

05

Prilikom posluživanja na dno tanjura stavite povrće, dodajte medaljone i na svaki stavite chutney umak i ukrasite grančicom timijana.

Chutney umak možete pikantirati čili papričicom.

podijeli

Proizvodi iz recepta