Tart od dimljene pastrve i potočarke

sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za kalup

Nadjev:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 jaja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanca
  • 200 g fileta dimljene pastrve
  • 150 g salate potočarke
  • sol
  • papar
  • 100 g salate potočarke za posluživanje
  • 50 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, jaja i soli. Tijesto položite na prozirnu foliju, prekrijte ga drugim dijelom folije te razvaljajte valjkom na debljinu 3 - 4 mm, da bude za 5 cm veće od kalupa.

02

U namazan kalup stavite, pomoću donje folije, tijesto od kojeg ste odvojili gornju foliju. Potom maknite i donju foliju, obložite kalup tijestom, izbodite ga vilicom, odstranite višak tijesta koji visi preko rubova pa ga pecite na 180 °C oko 15 minuta.

03

U međuvremenu, za nadjev miksajte jaja, vrhnje, naribanu skutu i ribanac, dodajte nasjeckanu potočarku i usitnjene filete pastrve (odstranite eventualne kosti) i dobro promiješajte.

04

Na tijesto koje se peklo 15 minuta rasporedite nadjev i pecite još 25 - 30 minuta na 180 °C.

05

Poslužite uz dodatak svježe potočarke i nekoliko kapi maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta