Svinjski gulaš s krumpirom, mrkvom i graškom

sastojci

  • 800 g svinjetine (but)
  • 400 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 600 g krumpira
  • 400 g mrkve
  • 320 g graška
  • 1 l mesnog temeljca
  • 50 g svinjske masti
  • sol, papar
  • 2-3 grančice svježeg kopra

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i češnjak, krumpir narežite na kocke, mrkvu na komade. Meso narežite na kocke, posolite, popecite u tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta na 180 °C.

02

U međuvremenu pirjajte luk, kad uvene dodajte češnjak, kratko popržite, dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte s malo temeljca, posolite, kuhajte dvadesetak minuta miješajući i povremeno podlijevajući.

03

Dodajte grašak, kuhajte još 2 – 5 minuta, dodajte meso, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.

Za još bolji okus, u varivo možete dodati i jedan lovorov list.

podijeli