Svinjski gulaš s krumpirom, mrkvom i graškom
sastojci
- 800 g svinjetine (but)
- 400 g crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- 600 g krumpira
- 400 g mrkve
- 320 g graška
- 1 l mesnog temeljca
- 50 g svinjske masti
- sol, papar
- 2-3 grančice svježeg kopra
Način pripreme
01
Nasjeckajte luk i češnjak, krumpir narežite na kocke, mrkvu na komade. Meso narežite na kocke, posolite, popecite u tavi sa svih strana, prebacite u posudu za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta na 180 °C.
02
U međuvremenu pirjajte luk, kad uvene dodajte češnjak, kratko popržite, dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte s malo temeljca, posolite, kuhajte dvadesetak minuta miješajući i povremeno podlijevajući.
03
Dodajte grašak, kuhajte još 2 – 5 minuta, dodajte meso, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim koprom i poslužite.
Za još bolji okus, u varivo možete dodati i jedan lovorov list.