Svinjetina u woku s mrkvom i đumbirom

sastojci

  • 500 g na trakice narezanog svinjskog buta
  • 2 srednje mrkve (narezane na tanke trakice)
  • 4 mlada luka (narezana na 15 mm)
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 2 cm naribanog đumbirova korjena
  • 2 svježe čili papričice bez sjemenki
  • 2 žlice sojina umaka
  • 1 žlica sjemenki korijandra
  • 1 žlica tekućeg meda
  • 400 g tjestenine (uski kineski rezanci)
  • 4 žlice suncokretova ulja
  • sok 1 limete
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Svinjski but narežite na tanke odreske pa svaki odrezak narežite na trakice širine 1 cm. U zagrijanu manju tavu bez ulja stavite sjemenke korijandera i lagano ih prepržite. Izvadite ih i izmrvite u mužaru.

02

U velikoj zdjeli pomiješajte naribani đumbir, zdrobljene sjemenke korijandera, na sitno narezani crveni luk, sitno nasjeckani češnjak, na sitno nasjeckane čili papričice, sojin umak, sol, med i na trakice narezane svinjske odreske. Sve dobro promiješajte pa stavite na 2 sata ili preko noći u hladnjak da se marinira.

03

U woku na jakoj vatri zagrijte pola količine ocijeđenog mesa iz marinade. Pržite je 3-4 minuta dok ne posmeđi pa je izvadite iz woka i odložite sa strane. Prebrišite wok I dodajte drugu polovicu ulja te na njemu popržite ostatak ocijeđene svinjetine. Vratite prije preprženu svinjetinu u wok pa dodajte na tanke trakice narezanu mrkvu i polovicu mladog luka. Zalijte sve sačuvanom marinadom u kojoj se marinirala svinjetina. Pustite da zavri pa dodajte sok limete i ostatak mladog luka.

04

U međuvremenu zakuhajte vodu i u njoj na kratko prokuhajte kineske rezance. Ocjedite ih pa dodajte u wok I sve lagano promiješajte. Prokuhajte ih još minutu u woku da se okusi što bolje prožmu pa toplo poslužite uz krišku limete i malo nasjeckanih listova korijandera za posipanje

podijeli

Proizvodi iz recepta