
Svinjetina u umaku s povrćem
sastojci
- 800 g svinjetine od buta
- 500 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 500 g svježe crvene paprike
- 10 g kopra
- 50 g svinjske masti
- 200 ml bijelog vina
- 1 g mljevene paprike
- 40 g oštrog brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 16 g soli
- 20 ml aceta balsamica
- 40 g špinata
Način pripreme
Meso narežite na kocke, posolite i uvaljajte u brašno. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte mast, zapecite kocke mesa sa svih strana, odložite sa strane. U istu posudu dodajte sjeckani luk i na laganoj vatri pirjajte 30 minuta.
Dodajte češnjak i mljevenu papriku, kratko popržite, vratite kocke mesa, podlijte vinom, kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Svježu papriku očistite, narežite na trake i popecite u tavi na maslinovom ulju, na kraju posolite.
Dodajte papriku u umak, prokuhajte, maknite s vatre i pospite sitno sjeckanim koprom.
Raspodijelite u tanjure, dekorirajte listićima svježeg špinata i reduciranim acetom balsamicom, poslužite.
Odaberite bijeli Sauvignon ako želite naglasiti začinske arome jela.
Proizvodi iz recepta
