Svinjetina u umaku s povrćem

sastojci

  • 800 g svinjetine od buta
  • 500 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 500 g svježe crvene paprike
  • 10 g kopra
  • 50 g svinjske masti
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 g mljevene paprike
  • 40 g oštrog brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 16 g soli
  • 20 ml aceta balsamica
  • 40 g špinata

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, posolite i uvaljajte u brašno. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte mast, zapecite kocke mesa sa svih strana, odložite sa strane. U istu posudu dodajte sjeckani luk i na laganoj vatri pirjajte 30 minuta.

02

Dodajte češnjak i mljevenu papriku, kratko popržite, vratite kocke mesa, podlijte vinom, kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Svježu papriku očistite, narežite na trake i popecite u tavi na maslinovom ulju, na kraju posolite.

03

Dodajte papriku u umak, prokuhajte, maknite s vatre i pospite sitno sjeckanim koprom.

04

Raspodijelite u tanjure, dekorirajte listićima svježeg špinata i reduciranim acetom balsamicom, poslužite.

Odaberite bijeli Sauvignon ako želite naglasiti začinske arome jela.​​

podijeli

Proizvodi iz recepta