Svinjetina stroganov sa širokim rezancima

sastojci

  • 500 g tanko narezanog svinjskog buta
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 25 g maslaca
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1 manja glavica koromača
  • 2 žličice blagog senfa
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 100 g šampinjona tanko narezanih
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 400 g tjestenine (široki rezanci)
  • sol
  • svježe mljeven papar
  • žlica sitno sjeckanog peršina

Način pripreme

01

U većoj tavi debljeg dna zagrijte maslac i maslinovo ulje te na njemu kratko prepržite na trakice tanko narezane šnicle od svinjskog buta. Nakon toga ih maknite sa strane ina istoj masnoći prepržite tanko narezani luk, koromač i gljive.

02

Vratite meso u tavu i sve podlijte sa suhim bijelim vinom te kuhajte dok se vino ne reducira i alkohol ne ispari. Dodajte mljevenu crvenu papriku, senf i na sitno nasjeckane krastavce pa sve lagano promiješajte. Posolite, popaprite te na kraju dodajte kiselo vrhnje.

03

U međuvremenu skuhajte široke rezance. Stavite ih na topli tanjur te ih lagano zalijte za svinjskim Stroganov umakom. Za kraj sve pospite sitno sjeckanim peršinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta