Svinjetina stroganov sa širokim rezancima
sastojci
- 500 g tanko narezanog svinjskog buta
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica maslinova ulja
- 25 g maslaca
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 manja glavica koromača
- 2 žličice blagog senfa
- 100 g kiselih krastavaca
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 100 g šampinjona tanko narezanih
- 50 ml suhog bijelog vina
- 400 g tjestenine (široki rezanci)
- sol
- svježe mljeven papar
- žlica sitno sjeckanog peršina
Način pripreme
U većoj tavi debljeg dna zagrijte maslac i maslinovo ulje te na njemu kratko prepržite na trakice tanko narezane šnicle od svinjskog buta. Nakon toga ih maknite sa strane ina istoj masnoći prepržite tanko narezani luk, koromač i gljive.
Vratite meso u tavu i sve podlijte sa suhim bijelim vinom te kuhajte dok se vino ne reducira i alkohol ne ispari. Dodajte mljevenu crvenu papriku, senf i na sitno nasjeckane krastavce pa sve lagano promiješajte. Posolite, popaprite te na kraju dodajte kiselo vrhnje.
U međuvremenu skuhajte široke rezance. Stavite ih na topli tanjur te ih lagano zalijte za svinjskim Stroganov umakom. Za kraj sve pospite sitno sjeckanim peršinom.