Sushi s prženim kozicama u rižinom papiru
sastojci
- 200 g riže za sushi
- 2 žlice rižinog octa
- 1 avokado
- 1 krastavac
- 200 g rižinog papira, četvrtastog oblika
- 6 listova zelene salate
- 6 velikih kozica
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 60 g oštrog brašna
- 2 jaja
- 100 g panko mrvica
- 4 dl ulja
- 1 limeta
- 60 g ukiseljenog đumbira
Način pripreme
Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju uz dodatak 2 žlice rižinog octa.
Očistite kozice i posušite ih papirnatim kuhinjskim ubrusom.
Pripremite tri tanjura za paniranje. U prvi stavite oštro brašno, u drugom umutite jaja sa soli i paprom, a u treći uspite panko mrvice.
Kozice prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u panko mrvice.
Pržite panirane kozice u dobro zagrijanom ulju, da poprime boju zlata.
Nježno uronite 2 rižina papira promjera 6 inča (cca 16 cm) u mlaku vodu-ne sve papire u isto vrijeme, nego jedan po jedan.
Nakon što ih potopite, prebacite listove rižinog papira na suhu i glatku površinu.
U sredinu svakog papira stavite listove zelene salate, zatim kuhanu rižu rasporedite po salati, ali rubove ostavite nepokrivene.
Na sredinu riže stavite komade krastavca koji ste narezali na štapiće debljine pola centimetra. Dodajte isto tako pripremljen avokado.
Na kraju, uz avokado i krastavac položite pržene kozice.
Presavijte strane lista rižina papira prema sredini pa rolajte od dna prema vrhu što čvršće možete.
Narežite dobiveni smotuljak na rolice debljine 2 cm pa poslužite uz krišku limete i ukiseljeni đumbir.