Sushi od kelja i avokada
sastojci
- 200 g SPAR PREMIUM sushi riže
- 1 avokado
- 6 listova kelja
- 2 nori alge
- crni sezam
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica šećera
- 1.5 žličica soli
- wasabi pasta
- ukiseljeni đumbir
Način pripreme
01
Rižu isperite 2 - 3 puta pa skuhajte u vodi u omjeru 1:1.
02
Pripremite začinsku tekućinu za rižu.
03
U posudicu stavite rižin ocat, šećer i sol pa miješajte dok se sol i šećer ne otope.
04
Prelijte po riži i kratko lagano promiješajte.
05
Vlažnim rukama na nori algu rasporedite začinjenu rižu, pospite crnim sezamom pa opet navlažite ruke i malo utapkajte sezam u rižu.
06
Preokrenite tako da riža sada bude dolje, a nori alga gore.
07
Na algu složite avokado narezan na trake i listove blanširanog kelja kojima ste uklonili središnji tvrdi dio.
08
Zamotajte i izrežite sushi pa poslužite uz umak po želji, listiće ukiseljenog đumbira i malo wasabi paste.
Rižu tijekom kuhanja nemojte miješati