Sushi od kelja i avokada

sastojci

  • 200 g SPAR PREMIUM sushi riže
  • 1 avokado
  • 6 listova kelja
  • 2 nori alge
  • crni sezam
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica šećera
  • 1.5 žličica soli
  • wasabi pasta
  • ukiseljeni đumbir

Način pripreme

01

Rižu isperite 2 - 3 puta pa skuhajte u vodi u omjeru 1:1.

02

Pripremite začinsku tekućinu za rižu.

03

U posudicu stavite rižin ocat, šećer i sol pa miješajte dok se sol i šećer ne otope.

04

Prelijte po riži i kratko lagano promiješajte.

05

Vlažnim rukama na nori algu rasporedite začinjenu rižu, pospite crnim sezamom pa opet navlažite ruke i malo utapkajte sezam u rižu.

06

Preokrenite tako da riža sada bude dolje, a nori alga gore.

07

Na algu složite avokado narezan na trake i listove blanširanog kelja kojima ste uklonili središnji tvrdi dio.

08

Zamotajte i izrežite sushi pa poslužite uz umak po želji, listiće ukiseljenog đumbira i malo wasabi paste.

Rižu tijekom kuhanja nemojte miješati

podijeli