Špageti s pancetom i povrćem
sastojci
- 400 g špageta
- 60 ml maslinovog ulja
- 80 g pancete
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 150 g žute paprike
- 80 g mini rajčica, prerezanih popola
- 80 g crnih maslina bez koštica
- 5-6 listića svježeg bosiljka
- sol
Način pripreme
Špagete kuhajte u posoljenoj vodi. Pancetu i papriku narežite na kockice, sitno nasjeckajte luk, češnjak i 2 listića bosiljka. Na maslinovu ulju popržite kockice pancete i odložite sa strane.
U istoj tavi propirjajte luk 1 – 2 minute, dodajte papriku i kratko propirjajte pa umiješajte češnjak, polovice rajčica i nasjeckani bosiljak.
U tavu vratite poprženu pancetu, umiješajte špagete i pospite narezanim maslinama. Ukrasite listićima svježeg bosiljka i poslužite.
Masline također možete malo popržiti.