sastojci

  • 400 g špageta
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 80 g pancete
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g žute paprike
  • 80 g mini rajčica, prerezanih popola
  • 80 g crnih maslina bez koštica
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • sol

Način pripreme

01

Špagete kuhajte u posoljenoj vodi. Pancetu i papriku narežite na kockice, sitno nasjeckajte luk, češnjak i 2 listića bosiljka. Na maslinovu ulju popržite kockice pancete i odložite sa strane.

02

U istoj tavi propirjajte luk 1 – 2 minute, dodajte papriku i kratko propirjajte pa umiješajte češnjak, polovice rajčica i nasjeckani bosiljak.

03

U tavu vratite poprženu pancetu, umiješajte špagete i pospite narezanim maslinama. Ukrasite listićima svježeg bosiljka i poslužite.

Masline također možete malo popržiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta