Špageti s lignjama na crno
sastojci
- 400 g špageta
- 600 g lignji
- 150 g luka
- 60 ml maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka
- 200 g sjeckane rajčice
- 100 ml crnog vina
- sol
- papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 vrećica crnila
Način pripreme
Lignje očistite (ako imaju crnilo, sačuvajte ga) i narežite. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.
Na zagrijano ulje u široj tavi stavite sitno nasjeckan luk i popržite do zlatne boje. Dodajte nasjeckani češnjak i lignje, podlijte vinom, umiješajte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri oko 20 min. Po potrebi dodajte vode, posolite, pospite paprom i nasjeckanim peršinom.
Kad lignje omekšaju, umiješajte crnilo, još kratko pirjajte pa umiješajte kuhane i ocijeđene špagete. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.