sastojci

  • 400 g špageta
  • 600 g lignji
  • 150 g luka
  • 60 ml maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 100 ml crnog vina
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 vrećica crnila

Način pripreme

01

Lignje očistite (ako imaju crnilo, sačuvajte ga) i narežite. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.

02

Na zagrijano ulje u široj tavi stavite sitno nasjeckan luk i popržite do zlatne boje. Dodajte nasjeckani češnjak i lignje, podlijte vinom, umiješajte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri oko 20 min. Po potrebi dodajte vode, posolite, pospite paprom i nasjeckanim peršinom.

03

Kad lignje omekšaju, umiješajte crnilo, još kratko pirjajte pa umiješajte kuhane i ocijeđene špagete. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

podijeli