Špageti s bolonjeze umakom od bundeve i govedine, posuti parmezanom

sastojci

  • 300 g špageta
  • 300 g mljevene govedine
  • 300 g bundeve narezane na kockice
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 400 g pelata (konzervirane rajčice)
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 50 ml bijelog vina (po želji)
  • 50 g parmezana, naribanog
  • svježi peršin, za ukrašavanje
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Način pripreme

01

U loncu zakuhajte vodu, dodajte sol pa skuhajte špagete prema uputi na pakiranju. Kada se skuhaju, ocijedite ih i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Potom dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pržiti još 1 minutu.

03

Potom dodajte mljevenu govedinu pa je pržite dok ne postane smeđa i izgubi ružičastu boju. Ako koristite bijelo vino, ulijte ga sada i nastavite kuhati dok alkohol ne ispari.

04

Dodajte kockice bundeve i kuhajte 5 minuta uz povremeno miješanje.

05

Umiješajte pelate, sušeni origano, bosiljak, sol i papar. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, dok bundeva ne omekša. Ako umak bude pregust, ulijte malo vode u kojoj su se kuhali špageti.

06

Pomiješajte kuhane špagete s pripremljenim umakom.

07

Poslužite špagete na tanjuru, pospite ih naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.

podijeli