spageti od tikvica s mesnim okruglicama i rajcicom

Špageti od tikvica s mesnim okruglicama i rajčicom

sastojci

  • 600 g tikvica
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 g kruha od prethodnog dana
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 350 g mini rajčica
  • 60 g sira Grana Padano
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 10 g pinjola
  • 4-5 listića svježeg bosiljka
  • 40 ml ulja za prženje
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol, papar

Način pripreme

01

Kruh narežite na kockice i prelijte toplim mlijekom. Sitno nasjeckajte crveni luk i češanj češnjaka. Mljevenome mesu dodajte luk, češnjak, ocijeđeni kruh i jaje, začinite solju i svježe mljevenim paprom. Izmiješajte, oblikujte kuglice veličine oraha i pržite u tavi stalno okrećući (rolajte ih tresući tavu).

02

Tikvice dobro operite, narežite na mesoreznici na tanke ploške, a zatim oštrim nožem na rezance – špagete. Na maslinovu ulju propirjajte rajčice i odložite sa strane. U istoj tavi zabijelite protisnuti češanj češnjaka, dodajte špagete, sotirajte i začinite solju.

03

Ubacite mesne okruglice, zalijte vrhnjem, promiješajte, vratite rajčice i pospite pinjolima. Prije posluživanja pospite listićima sira i dekorirajte listićem svježeg bosiljka.

Osim tikvica, u jelo možete ubaciti i špagete od mrkve ili drugog povrća.

podijeli

Proizvodi iz recepta