Satay piletina s tostiranim kikirikijem
sastojci
- 800 g filea ili pilećih zabataka
- 300 g krastavaca
- 100 g mladog luka
Marinada:
- 5 žlica umaka od soje
- 2 žlice meda
- 2 žlice ulja indijskog oraha
- 1 žlica curryja
- 0.5 žličice čilija u prahu
- 1 žlica mljevenog korijandra
- 2 g soli
Način pripreme
Piletinu narežite na kocke 3 x 3 centimetra. Blago posolite i ostavite sa strane.
Sve sastojke za marinadu izmiješajte, meso stavite u marinadu i ostavite 30 minuta u hladnjak da se meso prožme okusima.
Mariniranu piletinu nabodite na ražnjiće i ispecite na grill tavi. Kikiriki tostirajte 1 - 2 minute.
Krastavce operite i narežite na kocke veličine 2 cm, mladi luk narežite na ploške. Pečene ražnjiće pospite tostiranim kikirikijem i poslužite uz krastavce i mladi luk.