sastojci

  • 800 g fileta bijele ribe
  • 150 g luka
  • 300 ml kokosova vrhnja
  • 2 žlice sezamova ulja
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • 0.25 žličice cimeta
  • 0.5 žličice mljevenog čilija
  • 1 žličica praha Garam Masala
  • 1 žličica korijandra u prahu
  • 1 žlica tamarind paste
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žlica gr

Način pripreme

01

Na zagrijano sezamovo ulje stavite sjemenke kumina i koromača pa ih pržite 1 – 2 minute ili dok ne zamirišu. Dodajte sitno narezani luk i na srednje jakoj vatri ga pržite dok ne omekša. 

02

Dodajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir, kurkumu, cimet, čili, korijandar i pržite oko 1 minutu da začini puste aromu. Dodajte Garam Masalu, tamarind pastu, koncentrat rajčice, samo kratko promiješajte i zalijte kokosovim vrhnjem i 250 ml vode, posolite i popaprite. 

03

Dobro promiješajte, a kad zakuha, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 5 minuta. 

04

Dodajte opranu ribu i na veće komade narezane filete ribe i na laganoj vatri kuhajte 15-ak minuta. Maknite s vatre, dodajte sok limete, umiješajte nasjeckani korijandar i poslužite uz kuhanu rižu.

Ovaj curry umak možete pripremiti i bez ribe pa ga koristiti kao preljev za kuhano meso, tjesteninu i slična jela.

podijeli

Proizvodi iz recepta