Rib-eye steak sa senfom, hrenom i kaparima
sastojci
- 2 kom rib-eye steaka (svaki 300-350 g)
- 60 ml maslinova ulja
- 100 g senfa
- 100 g Dijon senfa
- 100 g hrena
- 50 g kapara
- sol, papar
- 60 ml maslinova ulja
- nekoliko grančica svježeg timijana
Način pripreme
Meso izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu 30 minuta prije pripreme. Meso pecite u vreloj grill tavi, kad se suha tava ugrije kapnite malo ulja i pecite stekove, 4 – 5 minuta sa svake strane. Okrećite hvataljkom za meso, a ne vilicom, okrenite meso bočno i zapecite da se zatvore pore.
Nakon pečenja meso pikantirajte maslinovim uljem, pokrijte aluminijskom folijom, ostavite na toplom da se sokovi stabiliziraju. Steakove narežite na tanke ploške, začinite solju i svježe mljevenim paprom, dodajte grančice timijana i kapare, poslužite uz senf i hren.
Volite li jače pečen odrezak, pecite ga 6 - 7 minuta sa svake strane.