REZANCI S MLJEVENOM PILETINOM I PATLIDŽANOM

sastojci

  • 250 g rižinih rezanaca
  • 300 g mljevene piletine
  • 200 g patlidžana
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 ml umaka od soje
  • 20 ml sezamovog ulja
  • 10 g soli
  • 5 g crnog papra
  • 10 g sezama
  • 50 ml biljnog ulja
  • 100 ml pilećeg temeljca

Način pripreme

01

Rezance potopite u toploj vodi prema uputama na pakiranju. Patlidžan narežite na kockice i posolite, ostavite ih tako 10 minuta, a zatim ih isperite i posušite.

02

U tavi zagrijte biljno ulje pa na njemu pržite nasjeckani luk i protisnuti češnjak dok ne zamirišu. Dodajte mljevenu piletinu, popaprite i pržite je dok ne postane zlatno smeđa.

03

U tavu ubacite patlidžan i crvenu papriku te sve pržite još nekoliko minuta. Ulijte pileći temeljac i umak od soje, a potom dodajte ocijeđene rezance. Sve dobro promiješajte i kuhajte dok rezanci ne upiju tekućinu. Na kraju umiješajte sezamovo ulje i pospite sezamom prije posluživanja.

podijeli