REZANCI S MLJEVENOM PILETINOM I PATLIDŽANOM
sastojci
- 250 g rižinih rezanaca
- 300 g mljevene piletine
- 200 g patlidžana
- 100 g crvene paprike
- 100 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 30 ml umaka od soje
- 20 ml sezamovog ulja
- 10 g soli
- 5 g crnog papra
- 10 g sezama
- 50 ml biljnog ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
Način pripreme
01
Rezance potopite u toploj vodi prema uputama na pakiranju. Patlidžan narežite na kockice i posolite, ostavite ih tako 10 minuta, a zatim ih isperite i posušite.
02
U tavi zagrijte biljno ulje pa na njemu pržite nasjeckani luk i protisnuti češnjak dok ne zamirišu. Dodajte mljevenu piletinu, popaprite i pržite je dok ne postane zlatno smeđa.
03
U tavu ubacite patlidžan i crvenu papriku te sve pržite još nekoliko minuta. Ulijte pileći temeljac i umak od soje, a potom dodajte ocijeđene rezance. Sve dobro promiješajte i kuhajte dok rezanci ne upiju tekućinu. Na kraju umiješajte sezamovo ulje i pospite sezamom prije posluživanja.