Copyright (c) 2017 Eda Studio/Shutterstock. No use without permission.

Rebarca u umaku od piva

Ukupno trajanje
180
Min

sastojci

  • 1.5 kg svinjskih rebaraca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mješavine mediteranskih začina
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 350 ml piva

Način pripreme

01

Natrljajte rebarca solju, mješavinom mediteranskih začina i paprom, stavite u plitku posudu za pečenje i dodajte pivo. Pokrijte i pecite 2 sata na 160 °C.

02

Za to vrijeme pripremite vatru na roštilju.

03

Ocijedite rebarca, žlicom prelijte malo umaka po rebarcima. Ostatak umaka koristite za premazivanje mesa tijekom grilanja.

04

Stavite rebarca na zagrijanu rešetku roštilja i pecite 10 - 15 minuta ili dok ne porumene, povremeno ih okrećući i često prelijevajući umakom.

05

Poslužite uz pire od krumpira, preliveno dobivenim barbecue umakom.

podijeli