Punjena pržena pastrva

sastojci

  • 4 veće pastrve
  • 2 žlice limunova soka
  • 50 g oštrog brašna
  • 150 ml maslinova ulja
  • sol
  • krupno mljeveni šareni papar

Za nadjev:

  • 50 g cous-cousa
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

U manju posudu ulijte 125 ml vode, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.

02

Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji pet minuta.

03

Preko cous-cousa prelijte dvije žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem.

04

Dodajte protisnuti češnjak, sušeni ružmarin i dobro izmiješajte.

05

Pastrve očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Zatim ih posolite i popaprite izvana i iznutra. Iznutra ih nakapajte limunovim sokom pa ih napunite pripremljenim cous-cousom.

06

Uvaljajte ribu u brašno, a višak lagano otresite. Pržite pastrve u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju, s obje strane do lijepe zlatno smeđe boje.

07

Pržene pastrve poslužite uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom po želji.

Kad ribu nadjenete cous-cousom, možete je zatvoriti čačkalicama kako nadjev ne bi ispadao

podijeli

Proizvodi iz recepta