Punjena pržena pastrva
sastojci
- 4 veće pastrve
- 2 žlice limunova soka
- 50 g oštrog brašna
- 150 ml maslinova ulja
- sol
- krupno mljeveni šareni papar
Za nadjev:
- 50 g cous-cousa
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica sušenog ružmarina
- 2 žlice maslinova ulja
- sol
Način pripreme
U manju posudu ulijte 125 ml vode, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.
Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji pet minuta.
Preko cous-cousa prelijte dvije žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem.
Dodajte protisnuti češnjak, sušeni ružmarin i dobro izmiješajte.
Pastrve očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Zatim ih posolite i popaprite izvana i iznutra. Iznutra ih nakapajte limunovim sokom pa ih napunite pripremljenim cous-cousom.
Uvaljajte ribu u brašno, a višak lagano otresite. Pržite pastrve u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju, s obje strane do lijepe zlatno smeđe boje.
Pržene pastrve poslužite uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom po želji.
Kad ribu nadjenete cous-cousom, možete je zatvoriti čačkalicama kako nadjev ne bi ispadao