Punjena pečena paprika
sastojci
- 8 srednje velikih crvenih ili žutih paprika
- 300 g teletine u komadu
- 150 g luka
- 150 g riže dugog zrna
- 50 ml maslinova ulja
- 100 g sira ementalera
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica crvene paprike
- sol
- papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Način pripreme
Rižu skuhajte u slanoj vodi. Procijedite je i ostavite sa strane.
Paprikama odrežite vrh, odstranite koštice, operite i posušite. S odrezanih vrhova paprika odstranite peteljke, a meso paprika narežite na kockice.
U veću tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na tanje ploške, meso narezano na kockice i kockice paprike. Sve lagano posolite i popaprite pa pržite na srednje jakoj vatri dok luk i meso ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
Dodajte protisnuti češnjak, mljevenu crvenu papriku i još kratko pržite. Maknite s vatre, dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom napunite izdubljene paprike i pospite ih naribanim ementalerom.
Složite ih u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 - 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečene paprike poslužite posute nasjeckanim peršinom.
Ako uz ovo jelo želite i umak, kad paprike stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih sa 500 ml pasirane rajčice koju ste prethodno blago posolili i popaprili.