sastojci

  • 8 srednje velikih crvenih ili žutih paprika
  • 300 g teletine u komadu
  • 150 g luka
  • 150 g riže dugog zrna
  • 50 ml maslinova ulja
  • 100 g sira ementalera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u slanoj vodi. Procijedite je i ostavite sa strane.

02

Paprikama odrežite vrh, odstranite koštice, operite i posušite. S odrezanih vrhova paprika odstranite peteljke, a meso paprika narežite na kockice.

03

U veću tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na tanje ploške, meso narezano na kockice i kockice paprike. Sve lagano posolite i popaprite pa pržite na srednje jakoj vatri dok luk i meso ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

04

Dodajte protisnuti češnjak, mljevenu crvenu papriku i još kratko pržite. Maknite s vatre, dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom napunite izdubljene paprike i pospite ih naribanim ementalerom.

05

Složite ih u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 - 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečene paprike poslužite posute nasjeckanim peršinom.

Ako uz ovo jelo želite i umak, kad paprike stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih sa 500 ml pasirane rajčice koju ste prethodno blago posolili i popaprili.

podijeli

Proizvodi iz recepta